BIOFOS waste water treatment plant

Presseinvitation: Minister indvier biogaspark

30. november 2017


Biogassen kommer fra forbrugernes spildevand, og vil ende som CO2-neutral bygas hos forbrugerne.

HMN Naturgas og BIOFOS styrker den cirkulære økonomi og inviterer til indvielse af fælles biogaspark på Renseanlæg Avedøre fredag den 8. december.
Klokken 11:15 kommer energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, og drejer på ventilen til anlægget.

Den spritnye biogaspark på Renseanlæg Avedøre binder renseanlæggets biogasproduktion sammen med naturgasnettet. Desuden indeholder den et demonstrationsprojekt, kaldet BIO-CAT, der konverterer overskydende vindmøllestrøm til ekstra naturgas i forsyningsnettet.

Samarbejdet mellem de to forsyninger om at udnytte ressourcerne fuldt ud sætter den cirku-lære økonomi i højsædet og øger BIOFOS’ overskud på energibalancen. Biogassen, der produceres på BIOFOS’ renseanlæg, opgraderes direkte af HMN Naturgas og sendes herefter ud i naturgasnettet.

Ved opgraderingen opstår der et restprodukt i form af CO2. BIOCAT har udviklet en power-to-gas-teknologi, der kombinerer den udrensede CO2, en unik mikroorganisme og overskydende vindmøllestrøm. Resultatet er metan, der også ledes til naturgasnettet.

Tidspunkt: Fredag den 8. december klokken 11:00-13:00. Der bliver serveret en lille anretning til arrangementet.

Om indvielsen: Klokken 11:15 drejer energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, på ventilen til anlægget. Derefter vil der være korte taler af
Hvidovres borgmester, Helle Adelborg
Adm. direktør i HMN Naturgas, Susanne Juhl
Bestyrelsesformand i BIOFOS, Leo Larsen
CEO i Electrochaea, Mich Hein

Vi glæder os til at se dig.

Med venlig hilsen

Susanne Juhl Adm. direktør
HMN Naturgas I/S 

og

John Buur Christiansen Adm. direktør, CEO
BIOFOS A/S 

Adresse
BIOFOS
Renseanlæg Avedøre
Kanalholmen 28
2650 Hvidovre

Pressekontakt:
Kommunikationskonsulent BIOFOS, Dorte Tegtmeier: dto@biofos.dk, mobil 3070 9579
Kommunikationskonsulent HMN GasNet, Stine Windfeld: stw@gasnet.dk, mobil 6162 1933

Om BIOFOS
BIOFOS er Danmarks største spildevandsvirksomhed. Vi renser spildevandet for 1,2 mio. ind-byggere i hovedstadsområdet på vores tre renseanlæg Lynetten, Avedøre og Damhusåen. Vi udnytter ressourcerne i spildevandet til klimavenlig energi i form af el, biogas og fjernvarme til forsyningsnettet. BIOFOS har desuden en skoletjeneste, der modtager flere end 12.000 elever om året. BIOFOS er ejet af 15 kommuner: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rød-ovre og Vallensbæk.

Om HMN Naturgas
HMN Naturgas-koncernen er Danmarks største naturgasdistributør. Vi har ca. en kvart million kunder, hvilket svarer til ca. 2/3 af de danske naturgaskunder. Kunderne består af private husstande, kraftværker, virksomheder, kommuner og institutioner. 

Koncernen, der ejes i fællesskab af 57 kommuner i hovedstadsområdet og Nordsjælland samt i kommuner i Midt- og Nordjylland, udgøres af moderselskabet HMN Naturgas I/S samt datterselskaberne HMN GasNet P/S, HMN Biogas ApS og HMN Gastankstationer ApS.