Afbrænding af naturgas

Pressemeddelelse: Afbrænding af gas ved Tvis

Viborg, den 5. april

Tirsdag den 12. april vil der rejse sig en gasflamme på op til 15 meter. Det sker, når HMN Naturgas brænder ca. 4.000 kubikmeter gas af lidt sydøst for Holstebro (Tvis), nærmere betegnet ved Morrevej 4, 7500 Holstebro.

Afbrændingen forventes at vare ca. 20 minutter og vil finde sted i tidsrummet mellem kl. 09.00 og 10.00 den pågældende morgen.

Når gassen brændes af fra en 12 meter høj mast, også kaldet en flare, vil der komme en del støj (op til ca. 110 dB svarende til lyden af en rockkoncert på Roskilde Festivalen eller et F16-fly under start). Samtidig vil der opstå en kraftig strålevarme, som vil kunne mærkes på mere end 100 meters afstand.

"Der kommer fuldt blus på. For på kun 20 minutter brænder vi gas af næsten svarende til den mængde, som fire villaer forbruger på et helt år”, siger koordinator Søren K. Andersen, som leder aktionen, fra HMN Naturgas.

Afbrændingen, som er godkendt af brandvæsenet og politiet, foretages i forbindelse med en nødvendig omlægning af stålledningen på grund af den nye motorvej mellem Herning og Holstebro.

HMN Naturgas har på forhånd informeret beboere, lodsejere og virksomheder i området om afbrændingen.

”Der er tale om en kontrolleret afbrænding, hvor alt er planlagt ned til sidste detalje. Man skal ikke begynde at ringe til politi og brandvæsen. Vi har tidligere foretaget en række tilsvarende afbrændinger, og i alle tilfælde er det hele gået som forventet og uden uheld”, siger Søren K. Andersen fra HMN Naturgas.

Fakta

  • Metoden med at afbrænde naturgassen kaldes flaring.
  • HMN Naturgas I/S er Danmarks største naturgasselskab, og ejes i fællesskab af 57 kommuner i Midt- og Nordjylland samt i hovedstadsområdet.

Gratis fotos af lignende afbrænding

Find fotos fra tidligere afbrændinger her

Pressekontakt:

Malene Hadrup, kommunikationschef, HMN Naturgas, mobil: 40 99 35 55, mail: mha@naturgas.dk
Søren K. Andersen, koordinator, HMN Naturgas, mobil: 40 70 58 50, mail: ska@naturgas.dk

Her sker afbrændingen

Fotos fra tidligere afbrænding